Jump to content

A Google nem mutatja a bosszúpornót

2015. 06. 21. 10:00

Egy kellemetlen mellékhatása az internetes világnak, hogy a nevedhez nagyon könnyen köthető aljas módon olyan tartalom, melynek inkább privátnak kellene maradnia. A Google ezen szeretne most egy kicsit enyhíteni azzal, hogy a bosszúpornó oldalakat többé nem mutatja keresési találatai között kérésre.

A bosszúpornó fogalma sokáig ismeretlen volt, ám annál elterjedtebb lett mostanra, így számos (leggyakrabban nőnemű) áldozata van manapság az internet kegyetlenül alapos kereshetőségének. A Google szeretne egy kicsit változtatni az aljas szándékkal létrejött oldalak fellelhetőségén.

A Google-t innentől a sértettek bármikor felkereshetik panaszukkal és kérhetik, hogy távolítsa el meztelen vagy szexuálisan kihívó képekeiket, videóikat a keresési találatok közül, melyeket valaki tudtuk és beleegyezésük nélkül közölt. A blog poszt szerint máris működik a rendszer, mely korábban csak a banki adatokat és aláírásokat törölte kérésre, ám most bővülnek a lehetőségek.

Más nagy cégek, mint a Twitter vagy a Facebook korábban hasonló kiegészítéseket tettek szabályrendszerükben az ilyen jellegű személyiségsértésekkel szemben.

Forrás és fotó: engadget.com

Írta: Ambróz Nóra