Jump to content

Búcsúzik az iPad Mini, az utolsó nem-Retina iOS eszköz

2015. 06. 20. 14:00

Ideje elköszönnünk az OG iPad Minitől, melyet az Apple ezen a napon távolított el végleg weboldala és online boltja kínálatából. A készülék felett eljárt az idő, hiszen az Apple azóta kisebb tabletekkel állt elő, míg az iPad Minialacsony felbontású (1024 x 768) kijelzője nem veheti már fel a versenyt az éles Retina kijelzők konkurenciájával.

Mióta megérkezett az általánosan 300 dolláros ár környékén kínált iPad Mini 2 és sok más rivális is meghaladta az első Minit, azóta egyre nyilvánvalóbbá vált, hogy az eszköznek nincs többé helye a piacon. Az Apple promócióiban online már csak az iPad Mini 2 és 3 szerepelnek.

A köztük lévő nagyjából 100 dollár árkülönbség ellenére a két tablet egyező hardvereket tud felmutatni, kivétel az iPad Mini 3 exkluzív részét, a Touch ID-t, így jelenleg a kínálat legjobbja valószínűleg a Mini 2. Az eredeti iPad Minitől búcsúzva az Apple innentől egy teljesen 64-bites iPad sorozatot kínál, mely a fejlesztők életét is megkönnyítheti majd hosszútávon.

„A nem-Retina kijelzős iPad Mini modell már nem érhető el” erősítette meg az Apple illetékes szóvivője az érdeklődő külföldi sajtóknak emailen keresztül. „Az összes további iPad Mini és iPad Air modell 64-bites és az Apple által tervezett processzorokkal rendelkezik a magas felbontású Retina kijelzők mellett.”

Forrás és fotó: engadget.com

Írta: Ambróz Nóra