Jump to content

Okosabb és beszédesebb guminők a Realdolltól

2015. 06. 14. 14:00

Kiábrándító lehet egy 10 000 dolláros anatómiailag tökéletesen korrekt szexbaba esetében, hogy csak van és nem csinál semmit. Éppen ezért szeretné a RealDoll nem csak ijesztően életszerűvé tenni szilikonból készült „lányait”, hanem személyiséget is szeretne adni nekik.

A New York Times szerint a RealDoll alapítója és vezérigazgatója, Matt McMullen egy egész csapatot bérelt fel a Hanson Robotics legénységéből egy új projekthez, melyet Realbotix néven indítottak el és célja a babák megelevenítése. A csapat első feladatként egy mesterséges intelligenciát szeretne összehozni, mely képes lenne megérteni a parancsokat és szóban válaszolni a kérdésekre. A RealDoll emellett már dolgozik egy animatronikus fejen, mely pislogó szemekkel és mozgásképes szájjal lenne teljes.

Bónuszként a csapat szeretne egy Tamagotchi-szerű telefonos applikációt is bemutatni, melyet egy VR headsettel együtt lehetne használni a baba augmentálására.

A cég máris több mint 5 000 RealDoll szilikonbabát értékesített 1996-os alapítása óta, melyek mindegyike 5-10 000 dollárba kerül. McMullen szerint kulcsfontosságú dolog alkotásainak elkészítése során, hogy a babák továbbra is babának tűnjenek, ne pedig valódi emberek hihetetlenül hű másolatainak, ugyanis az könnyen ijesztővé válhatna (Uncanny Valley). Ebben ugyan nem vonjuk kétségbe a szavát, ám mindenbizonnyal akadnak olyanok is, akiknek már ezektől a „nőktől” is éppen eléggé szaladgál a hideg a hátán.

Forrás és fotó: engadget.com

Írta: Ambróz Nóra