Jump to content

Microsoft Moonraker: az elveszett Nokia okosóra

2015. 06. 13. 14:00

Gondolkodtál már azon, milyen lenne, ha létezne Nokia okosóra? Ismerkedj meg akkor a visszavont Microsoft Moonrakerrel, mely óraként viseli magán a Windows Phone készülékek egyedi, tarka stílusát.

A Microsoft sosem döntött a Moonraker kiadása mellett, ám a The Verge újságírói a cég designerén, Pei-Chi Hsieh-en keresztül megkapták az óra koncepcióját, mely egy mostanra törölt Tumblr blogon jelent meg először. A számtalan kiszivárgott információ forrásaként ismert ex-Engadget szerkesztő, Evan Blass azonban ennek ellenére is megkaparintotta a képeket, melyeknek köszönhetően megismerkedhetünk ezzel a fiatlos külsejű darabbal. A készülék komikus módon nem is különbözik olyan nagyon sokban a gumipántos, olcsóbb Apple Watch daraboktól, ám a Microsoft a Moonraker projektjét mégis kikukázta, hogy több energiát tudjon koncentrálni a Band fejlesztésére.

Míg a Band csurig van pakolva szenzorokkal, addig a Moonraker a tervek szerint sokkal inkább a hagyományos okosórákhoz közelített volna. Mivel azonban éppen elég készülék képes a piacon hívást indítani, emailezni, üzeneteket fogadni és távolról aktiválni a telefonod kameráját, ezért nem tűnt szükséges, hogy a Microsoft is hordjon némi vizet a Dunába. Ugyanígy nem jelentett volna egyedi pluszt a Facebook vagy a MixRadio applikáció sem.

Noha a Moonraker egy izgalmas darabnak tűnhet a koncepciók alapján, mégsem tudott volna semmivel sem többet versenytársainál, így átgondolva a helyzetet, valóban okos lépésnek tűnik a Microsoft részéről, ha az erőforrásait valami egyedi készítésére fordítja inkább. Kicsit kár, hogy ez a valami végülis a Band lett.

Forrás és fotó: engadget.com

Írta: Ambróz Nóra