Jump to content

A Sony Music vezetője elszólta magát

2015. 06. 08. 14:00

Ha eddig kétséges lett volna, hogy az Apple már készül sajátmárkás zenés streamszolgáltatásának bejelentésére a Worldwide Developer Conference során a héten, akkor most ez a kétség is eloszlott. A Sony Music igazgatója idő előtt kibontotta a zsákbamacskát.

A Sony Music vezérigazgatója, Doug Morris most foghatja a fejét, ha a dolog nem volt tervezett. Morris a Midem Music Industry Festival vendégei számára újságolta el, hogy az Apple már nagyban készül a Beats-alapú szolgáltatás bejelentésére, mely „holnap esedékes” (ez az időpont egybeesik a WWDC megnyitójával).

A vezérigazgató nem erősített meg semmilyen pletykát az érkező feature-ökkel kapcsolatban vagy az árazásról, így még nincs minden veszve. Ám az kiderült szavaiból, hogy meg van róla győződve, az Apple egyfajta „borravaló” rendszert szeretne bevezetni a mainstream streamelésben.

Bármennyire is népszerű a Spotify, ők sem azért reklámoznak, mert a dolog nem jövedelmező, fejtegette tovább Morris, gondolva arra, hogy az Apple rendelkezik épp elég tőkével, hogy megfelelő marketingben részesítse újdonságát. Emellett pedig ott van néhány százmillió lehetséges előfizető, akik felé a cégnek már csak nyújtania kell a kezét. Hogy Morris-nak igaza van-e, vagy ideje lenne levennie a rózsaszín szemüveget, az kiderül néhány napon belül.

Forrás és fotó: engadget.com

Írta: Ambróz Nóra