Jump to content

Bántalmazott emojik érzelmeink kifejezésére

2015. 06. 04. 14:00

Egyes helyzeteket akkor is nehéz szavakba önteni, ha óriási szókinccsel rendelkezel. Képzeld csak el, milyen nehéz helyzetben vannak akkor az olyan gyerekek, akik otthoni, nehéz körülményeikről szeretnének beszélni. Nekik szeretnének segíteni a „bántalmazott emojik”.

A BRIS egy olyan svéd nonprofit szervezet, mely a gyerekek jogait képviseli. Szerintük az emotikonok segíthetnek az érzelmek kifejezésében, így már el is készült a „bántalmazott emojik” készlete. Ezek ugyan első ránézésre éppen olyan könnyedek és derűsek, mint klasszikus rokonaik, ám második blikkre már észreveszed, hogy valami nincs egészen rendben velük.

Akad monoklisra vert és egyéb sérülést elszenvedett arcocska, alkoholista apu és anyu emoji és más olyan darabok, melyek azt sugallják, hogy valaki életét a környezete teszi pokollá. Az alkotócsoport kommunikációs vezetője, Sylvia Ernhagen szerint ezek segítenek a gyerekeknek elmondani sötét történeteiket a szexuális és egyéb bántalmazásoktól az öngyilkosság gondolatáig.

A csomagot bárki letöltheti iOS készülékére igyenesen. Ahogy azt a csomag reklámja is elmondja: sosem szégyen segítséget kérni!

Forrás és fotó: engadget.com

Írta: Ambróz Nóra