Jump to content

Valósidejű infók a Google térképein Budapestről

2015. 06. 03. 10:00

Már jó ideje elérhetőek egyes városok tömegközlekedésének adatai a Google Maps térképein, ám szerény hazánk eddig meglehetősen kimaradt a dolgokból. Az érkező praktikus újdonságok mellett végre Budapest adatai is elérhetőek.

Mindenek előtt ki kell választanod, mivel és merre szeretnél utazni az alkalmazáson belül, majd kapsz egy jókora listát. Ennek segítségével megtudhatod, mikor indul a következő busz vagy villamos az általad választott indulási helyről, sőt az is kiderül, mennyi ideig fogod gyötörni a Candy Crush-t a telefonodon, ha sikerül az első induló járatot lekésned. Természetesen továbbra is válogathatsz szinte minden budapesti vonal esetében alternatívák közül is.

Ami az igazi újdonság a feature-ben, hogy most először láthatod át a város tömegközlekedését valós időben. A Google partneri kapcsolatainak bővítésével ez a lehetőség hat új helyszínen válik elérhetővé: az Egyesült Királyságban, Hollandiában, Chicagóban, San Fransiscóban, Seatltle-ben és nálunk, Budapesten.

Noha ezeken a helyeken a tömegközlekedés információi már jó ideje szerepelnek a térképen, mégis szerény előrelépést jelent a forgalom valósidejű követésének lehetősége. Mountain View a bejelentés során közölte, hogy a bővítés legújabb hulláma során mintegy 2,5 millió megálló és állomás került be a rendszerbe világszerte.

Forrás és fotó: engadget.com

Írta: Ambróz Nóra