Jump to content

Viasz Woznaik Madame Tussaud-nál San Franciscóban

2015. 05. 29. 16:00

Ha ellátogatsz Madame Tussaud panoptikumába San Franciscóba, akkor találkozhatsz Barack Obama, Mark Zuckerberg és számos más amerikai ikon viaszmásával. Hamarosan az előkelő társasághoz Steve Wozniak is csatlakozik.

Steve Jobs viaszszobra szintén jelen van a gyűjteményben, ám számos Apple rajongó szerint valami rettenetesen hiányzik ahhoz, hogy élethű legyen az alkotás. Mi a probléma? Lemaradt melőle a hasonlóan viaszból készült Steve Wozniak.

Miután a kiállítás egy szavazást írt ki, hogy ki legyen a következő a „technológiai innováció” nagyjai közül a szobrok sorában, a Madame Tussaud intézmény kénytelen volt beleegyezni, hogy az Apple másik alapítóját is halhatatlanná tegyék vizionárius társa mellett.

Woz a múzeum felkérésére hamarosan két-három órára ellátogat egy mintavételre, melynek során 250 irányból mérik fel adatait, hogy a modell minél pontosabb legyen. A szobor megformálása ez után további három, esetleg négy hónapot vesz igénybe. A leleplezésre ősszel kerül sor, amikor Woz maga is odaáll a viaszmás mellé összehasonlításként. „Nagyon várom, hogy lássam saját figurámat Jobs mellett – olyan lesz, mint a régi, szép időkben.” nyilatkozta Woz.

Forrás és fotó: engadget.com

Írta: Ambróz Nóra