Jump to content

R8 e-tron: önálló, elektromosautó az Auditól

2015. 05. 26. 16:00

Lassan, de biztosan az Audi egyre közelebb kerül ahhoz, hogy a valóságban is elhozza nekünk Will Smith vadul futurisztikus járgányát az Én, a robotból.

A CES Asia során a cég bemutatta az R8 e-tron elektromos szuperautó frissített változatát számos önálló képességgel. Az autóban szenzorok hada dolgozik, így belül rengeteg lézerszkenner, videókamera valamint ultreszonikus és radar érzékelő igyekszik biztonságossá tenni az új funkciót.

A környezetre vonatkozó adatok mind az Audi saját „zFAS” vezetést segítő rendszerébe érkeznek, mely végeredményében diktálja az autónak, hogyan is kell viselkednie az úton.

Ez nem az első alkalom, hogy az Audi önálló vagy elektromos megoldásokkal kíséletezik, ám nehéz nem tudomást venni a kettő fantasztikus kombinációjáról, mely összességében példátlan a cég történetében. Az Audi R8 e-tront két 170 kW-os elektromos motor hajtja, melyek képesek 3,9 másodperc alatt 0-ról 100 km/h-ra gyorsítani. Az autó végsebessége 250 km/h és mindössze két óra szükséges a teljes akkutöltéshez. Ezek után máris sokat vesztett a Nissan Leaf a vonzerejéből.

Forrás és fotó: engadget.com

Írta: Ambróz Nóra