Jump to content

Rengetegen töltik le illegálisan a Trónok harcát

2015. 05. 20. 12:00

Az HBO ugyan igyekezett tenni a kalózkodás ellen és hozzáférhetőbbé tenni sorozatát, ám ezzel sem tudta megakadályozni, hogy a kalózok körében új rekordot döntsön a Trónok harca.

Az HBO hiába ajánlotta lehetőségként mindazoknak, akik nem akartak kábeltévére előfizetni az HBO Now alkalmazást 15 dolláros havidíjjal: legnépszerűbb sorozata még így is óriási népszerűségnek örvend az illegális letöltések közt.

A Variety jelentése szerint a hihetetlenül népszerű sorozat legújabb részét 3,5 millió alkalommal töltötték le 24 óra leforgása alatt. Megvan tehát az új rekord. A dán kalóztevékenységet követő oldal, az Excipio adatai szerint az előző hét epizódja volt eddig a csúcstartó, a maga 3,22 millió letöltésével, ám ezt most sikerült überelni. Hozzátennénk ehhez lábjegyzetként, hogy az Excipio adatai valójában csak a P2P kalózkodást követik, a direkt letöltést kínáló oldalakat nem, így a számok valószínűleg még kicsivel alul is becsülik a sorozat népszerűségét.

Mindez azok után történik, hogy az aktuális szezon első négy része egy teljes nappal az előtt került fel a fájlmegosztó és torrent oldalakra, hogy az HBO elindíthatta volna az április premiert. Ha ez nem elég ahhoz, hogy a sorozatban sorra hulljanak a főszereplők, akkor semmi.

Forrás és fotó: engadget.com

Írta: Ambróz Nóra