Jump to content

A Tumblr-en beszélhetsz a gondjaidról

2015. 05. 17. 10:00

Rengeteg ember fordul a szociális média valamelyik formájához, ha nincs lehetősége a való életben megosztani, hogy a szíve mélyén hogyan is érez. A Tumblr most erre szeretne lehetőséget adni és a közösség erejével segíteni, ha szükséged van rá.

Nem véletlenül indult el a Facebook öngyilkosság elleni programja és az sem véletlen, hogy a Tumblr most hasonló mozgalmat indít „Post It Forward”, azaz Posztold tovább címen. A projekt célja, hogy mindenkit arra bátorítson, ossza meg saját történeteit a zsarnokoskodó környezetéről, az öncsonkításról, a depresszióról és még sok más hasonló témáról, valamint posztoljon kedves üzneteket, bátorító videókat és más pozitív tartalmakat írott szöveg vagy akár GIF formájában.

A Tumblr kommunikációs menedzsere, Leah Linder szerint a kezdeményezés célja, hogy eltávolítsa a „stigmát, mely a mentális és érzelmi betegségben szenvedőket” érinti és felhívja az emberek figyelmét arra, hogy felülemelkedhetnek problémáikon.

A közösség tevékenységében bárki résztvehet, elég csak #PostItForward-dal ellátni az üzeneteket, így akik szeretnének kapcsolatba lépni olyanokkal, akik hasonló nehézségeken mennek éppen keresztül, azok megnézhetik az összes bejegyzést a projekt hivatalos fiókján keresztül.

Forrás és fotó: engadget.com

Írta: Ambróz Nóra