Jump to content

Los Angeles adótornyai földrengésbiztosak lesznek

2015. 05. 12. 12:00

Egy mobilhálózat akkor igazán megbízható, ha vészhelyzetek esetén is tökéletesen működőképes marad. Ezt észben tartva alkotta meg Los Angeles vezetése a városra vonatkozó új szabályozást.

A városi tanács megszavazta, hogy minden épülő és átépítés alatt álló adótoronynak olyan stabilnak kell lennie, hogy amikor elkészül, egy komolyabb földrengés után is képes legyen szolgáltatást biztosítani. A korábbi szabályozás csak azt írta elő, hogy a tornyoknak talpon kell maradniuk.

Előreláthatóan a rendelkezés nem okoz jelentős emelkedést a szolgáltatások árában, ám hatalmas jelentősége lehet, ha valóban egy nagyobb földrengés súlytja egyszer Los Angeles városát és a lakóknak segítségre lesz szüksége.

A szabályozás lehetőséget ad a szolgáltatók számára, hogy a meglévő tornyokat jelenlegi állapotukban hagyják, ám minden újonnan épülő és felújított toronynak már az új előírásokhoz kell igazodnia. Valószínűleg emiatt jó néhány évbe beletelik majd, mire Los Angeles szolgáltatásai valóban földrengésbiztosak lesznek.

Forrás és fotó: engadget.com

Írta: Ambróz Nóra