Jump to content

A Microsoft rengeteg pénzt öl a kábelekbe

2015. 05. 12. 10:00

Az internet számos óriásának életbevágóan fontosak a tenger mélyén futó optikai kábelek. Nem kivétel ez alól a Microsoft sem.

Szolgáltatóként hatalmas különbség van aközött, hogy sikerül gyors és hatékony szolgáltatást biztosítani vagy egy idő után a fogyasztók lassan, frusztráltan feladják a próbálkozást. A Microsoft pontosan ismeri ezt a szituációt, így hatalmas összegeket fizetett bele három optikai kábelekhez kapcsolódó projektbe.

A támogatott Aqua Comms, Hibernia és a New Cross Pacific Cable Network célja, hogy meggyorsítsa a kapcsolatot a csendes-óceáni, ázsiai régióval és Európával. Redmond vezetősége a sokmillió dolláros összegekre szerény befektetésként tekint, melyek sokszorosan kifizetődnek a jövőben.

A cég magyarázata szerint az Azure platform és az Office 365 is virágzik, így nagyon is fontos számukra, hogy ezek a jövedelmező szolgáltatások olyan simán fussanak, amennyire csak lehetséges. Nem éppen önzetlen gesztusról van tehát szó a Micrososft részéről, ám ezt aligha bánjuk, ha hosszútávon az internetelérés javulásához vezet a cég befektetése.

Forrás és fotó: engadget.com

Írta: Ambróz Nóra