Jump to content

Hiba volt a Facebook sok szülinapi figyelmeztetése

2015. 05. 11. 12:00

Észrevetted, mennyire erőszakossá vált mostanában a Facebook, ha barátaid születésnapjairól volt szó? A figyelmeztetések megnövekedett számát egy bug okozta.

Korábban a rendszer beérte egyetlen figyelmeztetéssel, ha valakinek szülinapja volt, ám egy ideje sokan ugyanarról a születésnapról több és több notifikációt kaptak változatos formában. Noha az esetek többségében ez a feature kimondottan praktikus, a figyelmeztetések megnövekedett számától sokan szimplán a hajukat tépték.

Szerencsére a Facebook megerősítette a Slate-nek, hogy a dolog csak hiba volt, nem szándékos változtatás. Ezt követően, ha kértél figyelmeztetéseket, semmiképpen sem fogsz egynél több alkalommal emlékeztetőt kapni.

(Egy további tipp, ha szeretnéd kicsit kitakarítani barátaid listáját: használd a szülinapi notifikációkat emlékeztetőként. Ha nem ismered a mai szülinapost töröld, így legfeljebb egy év leforgása alatt megszabadulhatsz minden ismeretlen ismerősödtől anélkül, hogy sok száz profilt kéne egyszerre végignézned.)

Forrás és fotó: thenextweb.com

Írta: Ambróz Nóra