Jump to content

A Tesla már használt autókat is árul a weben

2015. 05. 04. 12:00

A Tesla ragaszkodik hozzá, hogy ő maga adja el elektromos autóit vásárlói számára, a kereskedők nagy bánatára. Ugyanez következik most, ám immár használt, elektromos autókkal.

Az elektromosautó-gyártó megnyitotta online, használt járművek számára fenntartott boltját, így viszonylag olcsóbban lehet szerezni olyan darabokat, mint egy alig strapált Model S.

A vásárlási lehetőség egyelőre az OSA és Kanada néhány városára korlátozódik, ám minden eladott darabra a cég 4 év vagy 50 000 mérföld (80 000 km kb.) garanciát vállal, így kisebb a kockázat, mint más, használtautó-kereskedések esetében.

Ez sajnos azonban még mindig nem teszi az átlag földi halandó számára egy csöppet sem elérhetőbbé a cég luxus EV-it, melyek közül a legolcsóbban kínált „belépő modell” is minimum 59 000 dollárba kerül. (16 millió Ft) Ezzel együtt is biztosak lehetünk benne, hogy a Tesla legújabb ajánlata jócskán túl tesz a külsős kereskedők és az indie dealerek nyújtotta lehetőségeken, ha környezetbarát járművet szeretne valaki venni.

Forrás és fotó: engadget.com

Írta: Ambróz Nóra