Jump to content

A legszebb el nem készült konceptautók

2015. 05. 03. 10:00

Az innováció és az emberi kreativitás számtalan gyümölcsét élvezhetjük a 21. században, így az emberiség lassan eljut az űrbe, hihetetlen teljesítményű számítógépek férnek el a zsebünkben akár és lenyűgözőbbnél lenyűgözőbb autókoncepciók születnek.

A autótervezők már régen is imádták a futurisztikus megoldásokat, így az elmúlt évtizedek során is rengeteg autógyártó és lelkes hobbitervező alkotott egyedi darabokat, melyek évek múlva is lenyűgöznek minket. A koncepciók nem csak a legújabb technológiai vívmányokat illesztik be terveikbe, de olyan külső designnal is szolgálnak, mely az űrkorszakról alkotott minden fantáziánkat felülmúlja.

A következő válogatás a múlt század leglenyűgözőbb darabjait szedi sorba, melyek közt a praktikus autóktól egészen a fantáziaalkotásokig rengeteg minden előfordul. Ismerkedj meg a Dymaxian kocsival 1933-ból, a Pontiac szellemautójával, mely az 1940-es világvásár csodája volt, Rust Heinz remekével, a Phantom Corsairrel, a L’Oeuf elektromos tojásjárművével, a TASCO egy prototípus darabjával, a nevezetes Aerocarral, az 1956-os GM Firebird II-vel és III-mal valamint a Ford, a Cadillac, az Aston Martin, a VW, a Mercedes, a Kia, a Toyota és még sok más gyártó újabb lenyűgöző remekeivel.

Galéria.

Forrás és fotók: engadget.com

Írta: Ambróz Nóra