Jump to content

Már drónokkal vandálkonak New Yorkban

2015. 05. 02. 14:00

A drónok manapság az Egyesült Államokban könnyen hozzáférhetőek, így csak idő kérdése volt, mikor áll elő valaki valamilyen vandál felhasználási lehetőséggel az UAV-ok számára. Az első graffitit készítő drón azonban nem csak firkált: művészi kijelentést tett.

Az „alkotásért” a graffitiművész, hobbi hacker és (ne szépítsük) vandál, Katsu a felelős, aki házilag átalakított drónját olyan módon szabta személyre, hogy az képes legyen cipelni és távirányítással használni egy festékszórót.

Azt nem tudjuk, hogy a Katsu név mögött ki rejtőzik, ám legújabb „művészi munkáját” az egész világ megismerte, ugyanis vandalizmusának célpontja a New York City-ben felállított, új Calvin Klein óriástábla volt, melynek mintegy hatemeletes képén Kendall Jenner fotója volt látható.

Katsu nem volt képes olyan pontosan irányítani a drónt, hogy azzal precízen rajzolhasson, így csak némi vörös firka került a modell képére. Szerinte azonban a világnak ezt is meg kell értenie, hiszen ezzel is művészi kijelentést tett. Kijelentést! Reméljük, érted…

Forrás és fotó: engagdet.com

Írta: Ambróz Nóra