Jump to content

Római iskolások ajándéka a pápának

2015. 05. 01. 14:00

Sok mindennel lepték már meg Ferenc pápát, ám ezúttal a katolikus egyház feje nem egy Fiattal vagy némi pizzával gazdagodott, hanem egy római iskolások által neki adományozott drónnal.

Ferenc pápát ezúttal egy római jezsuita iskola tanulói lepték meg egy személyreszabott kvadkopterrel, melyet a vatikáni zászló színeire festettek és a pápái pecséttel díszítettek a gyerekek. Az iskola nyilatkozata szerint az UAV szimbolizálja, hogy a technológiának miféle értéke van az emberek szolgálatában.

Az iskola emellett azt is hozzátette, hogy a drónok különösen hasznosak az egyes létesítmények épségének ellenőrzésében (mint ahogy azt a nepáli földrengés után a kutatócsoportoktól is láthattuk) és az érkező segítség számára az utak felderítésében a rászoruló falvak fele.

Arról egyelőre nem tudunk, hogy maga Ferenc pápa megpróbálkozik-e a drón reptetésével, ám lehetséges, hogy később elárverezteti az UAV-ot egy jótékonysági gyűjtés keretein belül, mint ahogy azt a januárban a neki ajándékozott Fiattal is tette sok más meglepetésként kapott, értékes tárggyal együtt.

Forrás és fotó: engagdet.com, washingtonpost.com

Írta: Ambró Nóra