Jump to content

IPad hiba okozott késéseket az USA repülőin

2015. 04. 29. 10:00

Néhány éve az American Airlines légitársaság lecserélte a pilóták által cipelt „flight bag” rengeteg kézikönyvét egyetlen, könnyen hordozható iPadre, ám a döntés ezúttal egy kicsit visszaütött.

A pilóták korábban számos kézikönyvet, táblázatot és sok mást voltak kénytelenek magukkal vinni csomagjukban nagy, vaskos könyvek formájában, melyek után igazi megváltásnak számított a könnyen hordozható iPadek érkezése.

A mintegy 15 kg-os FlightKit helyett első körben 8 000 pilóta kapott tableteket, melyekkel sokáig nem is volt semmi probléma. Tegnap este azonban néhány járat kénytelen volt a földön maradni az iPadek hibája miatt.

Az American Airlines megerősítette a hírt az Engadget oldalán is, melyből kiderült, hogy egyes járatok valóban a pilóták által használt iPad szoftver problémái miatt nem szálltak fel. Más gépek kénytelen voltak már a levegőből visszatérni a WiFi kapcsolat hatótávolságán belülre, hogy megoldhassák a problémát. A Dallas Morning News szerint csak néhány tucat járat volt érintett, ám az nem tisztázott, hogy milyen jellegű volt pontosan a meghibásodás.

Forrás és fotó: engadget.com

Írta: Ambróz Nóra