Jump to content

Apple negyedéves értékelés: csalódást okoz az iPad?

2015. 04. 28. 14:00

Az Apple kiemelkedő mennyiséget, azaz nem kevesebb, mint 61 millió példány adott el iPhone-ból 2015 második negyedében, ám az iPad eladásai 12 millióra estek vissza, ami egy kicsit kiábrándító. No aggódni még nincs miért, Cook egyelőre nem fogalmazza a lemondását.

A 2015-ös év második negyedét alkotó három hónap során az Apple 61 millió iPhone-ja talált gazdára. Tavaly ugyenekkor 43 millió darab kelt el, ám a mostani a még mindig csak a második legsikeresebb negyed az iPhone történetében. Ez az időszak mindig kedvez a cégnek, ám a rekordot az idei első negyed tartja 74,5 milliós eladásával.

Az Apple vezérigazgatója, Tim Cook ehhez annyit fűzött hozzá, hogy „minden eddiginél többen váltanak iPhone-ra”, amit el is hiszünk neki.

További sikerként értékelhető, hogy az Apple most először Kínában többet keresett, mint Európában, ahol 160 milliós jövedelemre tettek szert, az európai 120 millióssal szemben. Ez a 2014-es azonos negyedhez képest 71%-os növekedés.

Az egyetlen pont ahol csökkentek a számok, az az iPad eladása. Még a két új modell érkezésével együtt is (iPad Air 2 és iPad Mini 3) a kereslet évről évre csökken. Ennek azonban egyik oka, hogy az iPad frissítési ciklusa lassabb az iPhone-énál, így sokkal ritkábban cserélik az emberek készüléküket, mint a telefon esetében.

A cég egyelőre nem tette közzé a Watch eladásának adatait, így a pár napja kapható készülékről csak a következő negyed végén hallhatunk.

Forrás és fotó: thenextweb.com

Írta: Ambróz Nóra