Jump to content

A Google sajnálja a tiszteletlen Android logo esetét

2015. 04. 27. 10:00

Nemrég furcsa dolgot fedezett fel valaki a Google Maps térképén. A Hacker News egy felhasználója a műholdas nézeten arra bukkant, hogy az Android logó éppen az Apple almáját gyalázza meg meglehetősen gyerekes módon.

Egyes pakisztáni koordináták használata során érdekes kép fogadta a Google Maps felhasználóit. A térképen az Android figurája éppen az Apple logó kárára könnyített magán. Mégmielőtt azonban azt gondolnánk, hogy a Google-nek ilyen elképzelése van a húsvéti tojásokról le kell szögeznünk, hogy ez is valószínűleg csintalan felhasználók számlájára írható, csakúgy mint korábban az Edward’s Snow Den-eset a Fehér Házban.

A kép egyelőre megtekinthető bármilyen eszközön, ám a Google sokáig nem nyilatkozott az üggyel kapcsolatban. Egy Twitter felhasználó szerint a változtatást bárki elkövethette a Google Map Maker eszköz segítségével, ha az átcsusszant az ellenőrzésen.

A Google szóvivője később azt nyilatkozta, hogy sajnálják az esetet és igyekeznek mielőbb eltávolítani a képet, sőt tanultak az esetből, így szigorítani szeretnének az ellenőrzésen.

Forrás és fotó: thenextweb.com

Írta: Ambróz Nóra