Jump to content

A Google az év végéig támogatja az XP-s Chrome-ot

2015. 04. 17. 14:00

Sok helyen még mindig nincs választásod, hogy milyen operációs rendszert használsz, így az iskola és a munkahely is arra kényszeríthet, hogy leragadj a Windows XP használata mellett. Ebben az esetben azonban legalább egy külsős böngészőt telepíthetsz többnyire, mint a Chrome, ám ennek is hamarosan vége.

A Google úgy döntött, hogy a 2015-ös év végével megszünteti a Chrome XP-re szóló támogatását, így a régi operációs rendszerrel működő gépeket már csak eddig tudhatod biztonságban a böngészőn keresztül érkező támadásoktól. Ez azt jelenti, hogy se új opciók, se biztonsági frissítések nem lesznek többet XP-re.

Mountain View eredeti döntése az volt, hogy a böngésző támogatását már ebben a hónapban megszüntetik, ám az állásponton hirtelen változtattak, noha nem részletezték az okokat. Ennek ellenére valószínűsíteni merjük, hogy a háttérben az áll, hogy a Microsoft hiába szüntette meg a frissítéseket már csaknem egy éve, az XP még mindig makacskodik és csaknem szeretne kihalni a használatból.

Ezt követően, ha 2016-ban még mindig azon kapod magadat, hogy XP-t használsz, akkor nem árt, ha váltasz Firefox-ra, ők ugyanis nem tervezik a támogatás megszüntetését vagy végre beszélsz az illetékessel, hogy váltsatok valamilyen újabb OS-re.

Forrás és fotó: engadget.com

Írta: Ambróz Nóra