Jump to content

A Nokia felvásárolja az Alcatel-Lucentet

2015. 04. 15. 10:00

A Nokia megerősítette, hogy a francia rivális hálózati hardverek és szoftverek gyártóját, az Alcatel-Lucentet 16,6 milliárd dollárért felvásárolják.

A szerződés részleteire már mindkét fél kölcsönösen rábólintott, így csak a formaságok vannak hátra. A Nokia szerint az üzletet teljesen 2016 első felére sikerül nyélbe ütni.

Minden az Alcatel-Lucent százalékért a tulajdonosoknak 0,55% Nokia részesedés jár. Az Alcatel-Lucent részvényesei így 33,5 százalékát birtokolják majd a Nokiának, míg a Nokia tulajdonosainak megmarad 66,5%.

A Nokia/Alcatel-Lucent közös erővel szeretné folytatni az 5G kutatást és fejlesztést és még inkább szeretne felzárkózni az olyan kihívókhoz, mint az Ericsson és a Huawei.

Emellett a Nokia állítólag a HERE térké szolgáltatást is el szeretné adni a jövőben. A cég további tervei közt szerepel egy százmillióeurós alap létrehozása, melyet a különböző francia kezdeményezésekbe szeretnének befektetni és később az Internet of Things és az ipari internet területén felhasználni.

Forrás és fotó: thenextweb.com

Írta: Ambróz Nóra