Jump to content

Rambo, a polip a Sony-nak fotóz

2015. 04. 13. 14:00

Egy különös fotós dolgozik az újzélandi Auckland's Sea Land Aquariumban. A neve Rambo, ám kételkedünk abban, hogy a turistákról készített fotóiért járó két dollárokat a művész személyesen menedzseli. Miért? Rambo polipként aligha költekezik.

Külseje ellenére Rambo egy roppant okos jószág. Mindössze három próbálkozás után már simán megbirkózott a kamera kioldó gombjával. Ez trénere, Mark Vette szerint gyorsabb teljesítmény, mint amit egy kutyától várhatunk, sőt egyes emberek próbálkozásait is meghaladja.

Rambo egy Sony TX30 kompakt kamerát használ, melyet átlátszó, vízhatlan borítás véd az akvárium vizétől. A polip lelkesen készíti a képeket valahányszor a vendégek megállnak és pózolnak az üvege előtt.

A részben a Sony reklámozását szolgáló parádé bevételei mind a Sea Life természetmegőrzésre indított programja számára kerülnek elutalásra. Két dollár igazán nem sok, ha belegondolsz, hogy ezzel jótékony célokat támogathatsz és ráadásul egy lábasfejű készít rólad képet. Azt azonban nem tudjuk, hogy az újzéland törvények értelmében a fotók jogai Rambo-hoz tartoznak-e.

Forrás és fotó: engadget.com

Írta: Ambróz Nóra