Jump to content

Qapla’! A Duolingo nemsokára klingonul is tanít

2015. 04. 10. 12:00

Leonard Nimoy emlékére sokan kezdtek hozzá idén újra végignézni a Star Trek epizódjait, így ideje, hogy klingon tudásukat is leporolják a sorozathoz visszatérők. Azt mondod, tlhIngan Hol vIjatlhbe’? Szerencsére itt a Duolingo, hogy segítsen.

Az alkalmazás ismert arról, hogy játékos formában segíti a nyelvtanulás folyamatát, ám nemsokára a tudásuk bővítésére vágyóknak új lehetőségeik nyílnak. Az appba szeretné bevezetni a Duolingo csapata a klingon nyelvet is, mely jelenleg a Language Incubator program része.

Az inkubátor jelen esetben azt jelenti, hogy közösségi támogatást keres a cég és a nyelvet jól beszélő önkénteseket toboroznak, akik segítenének kiépíteni az új nyelvek oktatásához szükséges támogatást. Az újonnan érkező kurzusok közt akad spanyol a németül tudóknak, angol a thai anyanyelvűeknek, francia a kínai nyelveket ismerőknek és egy angol-klingon csomag. A pletykák szerint már tervben vannak a dothraki és többféle elf nyelvi kurzusok is.

Noha a klingon opció még nem érhető el, a Duolingo már keresi a lelkes sorozatrajongókat, akik szívesen osztanák meg tudásukat. A résztvétel iránt érdeklődők az előkészületek fázisa alatt feliratkozhatnak egy értesítőre, mely tájékoztatja majd őket, ha a tanulási lehetőség elérhetővé válik.

Természetesen számtalan előnye van annak, ha minél több nyelvet beszélsz, ám a klingon nem elsősorban az álláskeresésben és külföldi munkavállalásban segít. Ennek ellenére azonban az emberek egy bizonyos csoportját mindenképpen lenyűgözheted.

Forrás és fotó: thenextweb.com

Írta: Ambróz Nóra