Jump to content

Új Music és Video appok Windows 10-re

2015. 04. 01. 14:00

A Windows 10 felhasználói még csak tegnap kaptak új tesztelnivalót a legújabb frissítésekkel, melyekben megérkezett a Spartan webböngésző, ám a Microsoft máris további dolgot ad két frissen kibocsátott alkalmazással.

Már letöltheted a Windows 10 Music és Video appok előnézetét gépedre. Mindkét alkalmazás neve elől elmaradt az Xbox márkanév, noha a Music alkalmazás még mindig az Xbox Music Pass-t használja, mely azt sejteti, hogy a jövőben talán egy átmárkázásra is sor kerül.

A Music app lehetőséget ad zenék streamelésére, helyi számok lejátszására és listák összeállítására. A további opciók azonban még hiányoznak, így nem jelent még meg a sötétebb téma és a kompakt mód sem.

A videó alkalmazás is pont arra jó, mint ahogy a neve sejteti: videók lejátszására helyi forrásból vagy streamelve egy Xbox Video eszközön keresztüli vásárlásból. A jövőben lehetőség nyílik majd filmek és tévéműsorok streamelésére és offline nézésére is.

Egyelőre egy sor probléma ismeretes az appokkal kapcsolatban, így érdemes őket óvatosan használni és meggondolni, hogy egyáltalán akarod-e installálni bármelyiket. Ennek ellenére azonban örülünk neki, hogy a Microsoft a korai fejlesztéstől kezdve ilyen sok betekintést enged.

Forrás és fotó: thenextweb.com

Írta: Ambróz Nóra