Jump to content

Tim Cook jótékony célokra hagyja örökségét

2015. 03. 28. 10:00

Tim Cooknak nagy tervei vannak hatalmas vagyonával: mindenét az emberszeretet jegyében szeretné felajánlani, derült ki a Fortune-nek adott interjújából.

Az Apple vezérigazgatója jelenlegi vagyonát 112 millió dolárral becsülik, ám emellett részvényei mintegy 665 millió dollárt érnek még. Cook már jó ideje adományoz nagyobb összegeket csendesen ide-oda, ám most nagyobb felajánlásokra is készül.

Tervei közt valószínűleg szerepel egy olyan alaptívány létrehozása is, mint amilyen a Bill and Melinda Gates Foundation (a Microsoft társalapítójának és feleségének non-profit kezdeményezése), melyen keresztül a vezérigazgató jótékonysági tevékenységét menedzselné.

Cook ezen kívül azt tervezi, hogy finanszírozza unokaöccse egyetemi talmányait, mint ahogy az egy rendes, gazdag nagybácsihoz illik.

Az Apple jelenlegi vezérigazgatójának a jótékonysághoz való viszonya nagyban különbözik elődje, Steve Jobs álláspontjától, akit sokan kritizáltak amiatt, hogy nem adományoz eleget. Csak halála utána felesége, Laurene Powell Jobs fedte fel, hogy a család titokban tízmilliókat ajánlott fel két évtizeden keresztül számos jótékony célra.

Forrás: engadget.com

Fotó: fastcompany.com és news.softpedia.com

Írta: Ambróz Nóra