Jump to content

Nagy események a Facebooknál – F8 összefoglaló

2015. 03. 26. 16:00

A Facebook jelenleg is zajló saját fejlesztői konferenciája, az F8 számtalan újdonságot mutatott be a szocális háló életében. Érkeznek a beágyazható Facebook videók, a Messenger Business a munkahelyi kommunikációért és a 360 fokos videók az Oculus Rifttel.

Az F8 konferencián a Facebook bemutatott egy olyan videólejátszót végre, melyet beágyazhatsz más oldalakon. Mától a felhasználók választhatják a beágyazás (embed) opciót is videóik mellett, mely megadja nekik a másolásra és beillesztésre szánt HTML kódot, melyet csak el kell helyezniük weboldalukon. Korábban a Facebookon hosztolt videók megosztásának legjobb módja volt a Facebook belinkelése vagy a platformon keresztüli megosztás. Végre ennek a kényelmetlenségnek vége.

Maga Mark Zuckerberg prezentálta a Messenger Business-t, mely a Facebook felhasználói számára új munkahelyi kommunikációs lehetőséget biztosít a Messenger appon belül. A feature része a cég nemrég indított Messenger Platform programjának, melynek API-ja a külsős fejlesztők számára is elérhető lesz.

A cégek integrálhatják a Messengert úgy, hogy a vásárlók számára információkat adhassanak rajta keresztül (pl. számlázásról vagy szállításról.) Sőt a Messengeren keresztül már vásárolni is lehet megerősített felhasználóként. Azt nem tudjuk, hogy a Messenger Business-ben benne lesznek-e az integrált mobil fizetési lehetőségek, sőt azt sem, hogy mikor válik elérhetővé nálunk a Messenger Business.

Az F8 konferencián az is kiderült, hogy a Facebook innentől szeretné támogatni a 360 fokos (kerek) videókat a hírfolyamban. A felhasználók ilyenkor keresztül görgethetnek a videón vagy kontrolálhatják az egér segítségével, hogy merre néznek. (Gondolj a Google Maps Street View megoldására.) Természetesen a videók támogatják az Oculus Riftet is. Akárcsak a YouTube 360 fokos videói, ez is arra utal, hogy a virtuális válóság olyan technológia lesz, ami valószínűleg talpon marad.

Forrás és fotó: thenextweb.com

Írta: Ambróz Nóra