Jump to content

Airbnb 20 000 szobával szolgál a jövő évi olimpián

2015. 03. 26. 14:00

Az Airbnb nyerte meg a pályázatot és vele a szerződést, melynek során 20 000 szobát kell biztosítania az atléták és az olimpiára látogatók számára, akik a 2016-os Rio de Janeiro-ban megrendezésre kerülő nyári játékokat szeretnék megnézni.

A céget két másik rivális szállásszolgáltatással szemben választották. A versenyben a Hotel Urbano és az Alugue Temporada voltak a kihívók, ám végül mégis a Szilikon-völgyből pályázó kezdeményezés, az Airbnb kapta meg a szerződést.

Azt egyelőre nem tudjuk, hogy ez mennyit ér majd az Airbnb-nek, ám megígérték, hogy a szervezésben való segédkezés mellett a rendezvény egyik szponzorává és partnerévé is szeretnének válni.

Arra eddig nem volt korábban példa, hogy a lakosokat kérte volna meg bármelyik város, hogy segítsenek elhelyezni az olimpiára érkezőket, így ilyen szempontból is különösnek tűnik a döntés. Főleg, ha számításba vesszük azt is, hogy a 2012-es londoni olimpia során egyes lakosokat bírsággal fenyegettek, amennyiben azok saját házukban surkolókat fogadnak.

Ha nem ismerős számodra az Airbnb szolgáltatása, akkor ezen az oldalon tájékozódhatsz módszereikről.

Forrás: thenextweb.com

Fotó: forbes.com és techcrunch.com

Írta: Ambróz Nóra