Jump to content

Gond a Twitch-nél, kötelező jelszócsere mindenkinek

2015. 03. 24. 16:00

A Twitch bejelentette, hogy valaki „engedély nélkül hozzáfért” egyes felhasználók fiókjainak adataihoz és személyes információihoz. A lehetséges hackertámadás miatt mindenkinek le kell cserélnie jelszavát.

A Twitch nemrégiben tette közzé, hogy engedély nélküli behatolást fedezett fel rendszerében, mely érinthetett néhány felhasználói fiókra vonatkozó információt is.

Az oldal emiatt védekezésképpen kivonta az összes felhasználó jelszavát a forgalomból, csakúgy mint a stream kulcsokat is. Ezenkívül az adatok védelme érdekében az összes fiók le lett választva a korábban hozzácsatolt Twitter és YouTube felhasználóról.

Bárki, aki bejelentkezik, arra lesz felszólítva, hogy cserélje le a jelszavát. Emellett egy blog posztban arra is emlékeztettek mindenkit, hogy más oldalakon is változtassák meg bejelentkezési adataikat, amennyiben azok egybeesnek az itt használatosakkal.

A posztból nem derült ki, hogy olyan érzékeny adatok is kikerültek-e, mint a hitelkártyaszámok, ám a tájékoztató igyekezett mindenkit megnyugtatni azzal, hogy „minden érintett felhasználóval felvesszük a kapcsolatot.”

Forrás: vg247.com

Fotó: twitter.com és adweek.com

Írta: Ambróz Nóra