Jump to content

160 millió dollár az Angry Birds mozi

2015. 03. 20. 16:00

Mire kész lesz, 160 millió dollárba fog kerülni a Rovio-nak az Angry Birds film forgatása, mely a jövő évben jelenhet meg először a mozikban 3D-ben.

Emlékszel még hogyan telt 2009? Akkoriban mindenki ugynazt játszotta és ugyanarról beszélt: az Angry Birds-ről. Ez az idő azonban elmúlt, így a kiadó cég, a Rovio sem megy olyan jól, mint előtte. Éppen ezért reménykednek abban, hogy az Angry Birds mozi sikerével ismét beindíthatnak egy megaprofittal zárt évet.

Sajnos azonban rengeteg időbe telik nekik a filmet megvalósítani, melyet először 2012-ben jelentettek be, ám 2016 nyaráig sem lehet látni a mozikban. Ezek után nem mindenki van meggyőződve arról, hogy megszületik majd az a kirobbanó siker, amit a Rovio és partnere a Sony Entertainment Columbia Pictures remél.

A márka nevének fakulásával a cég profitja 26,5 millió euróval lett soványabb tavaly, derült ki a Reuters jelentéséből, miközben hírek szólnak arról, hogy 160 millió dollárt szeretne a cég a film megvalósítására, reklámozására és egyéb kiadásaira költeni. Egy az időből ennyire kicsúszott filmnél, nem tudjuk, mekkora sikerre számíthatnak azonban.

És akkor még nem is beszéltünk arról, hogy 2012-ben talán még jó ötletnek tűnt a 3D, míg manapság egyre kevésbé.

Forrás és fotó: thenextweb.com

Írta: Ambróz Nóra