Jump to content

Interaktív kiállítás a kihaló félben lévő fajokért

2015. 03. 19. 10:00

Ahogy egyre több természetes élőhelyet aknáz ki az emberiség nyersanyagaiért, úgy kerül egyre több állatfaj a kihalás szélére. Bryan James, designer munkája erre szeretné felhívni a figyelmünket. A gyönyörűen megalkotott interaktív kiállítás 30 kihalóban lévő fajt mutat be átalakuló poligonokat használva.

A Pieces elnevezésű kiállítás fantasztikusan ábrázolja ezeket a ritka teremtményeket, melyek közt előfordul a háromujjú lajhár, a szomáliai strucc, a brazil armadilló és Kemp’s Ridley teknős. Az állatok finoman animált alakjain kívül az oldalon leírások is figyelmeztetnek arra, hogy milyen veszélyek fenyegetik ezeket a csodásolatos lényeket vizuálisan jól beofgadható adatok formájában. Megmentésük érdekében linkek vezetnek az értük tevékenykedő csoportok oldalára.

James a projektet CSS-t használva alkotta meg, mely működik minden Webkit-alapú böngészőben asztali és mobil eszközökön egyaránt.

Ha megtetszik valamilyen darab különösen, ingyenesen letöltheted bármelyik állatot háttérképedül tabletre, telefonra és PC-re is. Emellett 32 dollárért vagy 30 euróért egy posztert is vásárolhatsz, melyen a projektben bemutatott valamennyi állat megtalálható. Az így összegyűjtött jövedelmeket az Evolutionarily Distinct & Globally Endangered világszerte megtalálható a veszélyeztetett fajokért működő szervezet számlájára vándorol majd tovább.

Ismerkedj meg a Pieces oldalával ezen a linken.

Forrás és fotó: thenextweb.com

Írta: Ambróz Nóra