Jump to content

Rosszcsont drón konfettivel és festékszóróval

2015. 03. 16. 14:00

Nem tudjuk, hogy milyen lehet egy „kreatív technológiai stúdió”, ám úgy tűnik, mint egy csupa móka munkahely. Például a Chaotic Moon tevékenységét körülbelül úgy jellemezhetnénk, hogy „találj ki valami nagyszerűt, mindenféle gyakorlati használhatóság nélkül és valósítsd meg.”

Miért? Mert megteheted. Korábbi találmányaik közt szerepelt a kábító drón és az Oculus Riftet is sikerült már különböző extrém célok elérése érdekében össze-vissza házasítani más technológiákkal.

Újabb alkotásuk, a Tyrone kevésbé veszélyes, inkább csak egy egyszerű drón néhány kisebb változtatással. Például kamera helyett egy festékszórót tart, mellyel célozni is tud.

Az egyik demó során a Chaotic Moon dolgozói graffitit rajzoltattak a Tyrone-nal. Az SXSW-re tervezett nagy bemutatóról sajnos éppen csak lemaradt a cég, ugyanis az austini hatóságok nem szerettek volna repkedő dolgokat a városban. És akkor még nem is hallottak a Chaotic Moon olyan terveiről, mint a szalmababák gyújtogatása.

A beltéri bemutató során a láng- és festékszórót konfettiköpködőre cserélték, melynek köszönhetően a drón még mindig oltári rumlit csinál, de kevesebb mérgező anyagot bocsátott ki és senkinek nem tette tönkre a ruháját véglegesen.

Az eszköz minden alkatrésze egyszerűen beszerezhető volt a cég számára (a lángszóró hajlakk és egy Zippo öngyújtó kombinációja), míg az egyedi munkát igénylő darabokat a MakerBot Replicator 2x 3D-nyomtató segítségével maguk gyártották le.

Forrás: engadget.com

Fotó: twitter.com és engadget.com

Írta: Ambróz Nóra