Jump to content

A Starter Labbal hozzáférhetőbb lesz a 3D printelés

2015. 03. 06. 12:00

A MakerBot tegnap bejelentette Starter Lab elnevezésű kezdeményezését, mely projekt célja, hogy a 3D nyomtatást elérhetőbbé tegye az iskolák és szervezetek számára is.

A laborcsomag tartalma egy MakerBot Replicator 3D nyomtató, egy Digitizer Desktop 3D szkenner, MakerCare védelmi tervek a hardverek számára, tartozékok, alapanyagok és egy online felkészítő műhely. Az egyetlen dolog, ami hiányzik a pakkból, az a MakerBot különleges, vegyes anyaga, mely alkalmas pszeudo-fa, bronz, vas és mészkőszerű anyagok nyomtatására.

Amerikában már két iskola is megkapta a Starter Lab csomagot, ezek egyike a New York-i Állami Egyetem Mezőgazdasági és Technológiai kara Cobleskillben és a Union Egyetem Schenectady-ben, New Yorkban. Azt egyelőre nem tudjuk, hogy más országokban is elindul-e a program és milyen sikerrel teszi majd a mindennapok részévé a 3D nyomtatást.

Egyelőre csak külföldi iskolák és cégek pályázhatnak a Starter Lab programban való részvételre, ám reméljük a MakerBot kezdeményezése egyszer hozzánk is elér.

Forrás és fotó: thenextweb.com

Írta: Ambróz Nóra