Jump to content

A Google egybeolvasztja európai divízióit

2015. 02. 28. 14:00

A Google összeolvasztotta két európai operációs központját annak érdekében, hogy könnyebben feleljen meg a törvényhozók által nemrégiben elé állítótt kihívásoknak. A főhadiszállás marad Dublinban és a változások során senki sem veszti el az állását.

A cég az északi és nyugati divíziót vonja össze egyetlen szervetté azzal a másikkal, mely Kelet- és Dél-Európáért valamint a Közép-Keletért és Afrikáért felelős. Az új felállásban Matt Brittin kapja a vezetést, aki korábban az északi és nyugati rész tevékenységét felügyelte. Carlo D’Asaro Biondo, a másik rész feje ezzel szemben új tisztséget lát majd el.

A Google a bejelentést Brüsszelben tette, mely az Európai Tanács otthona. A cég azt szeretné, hogy a hírek pont itt fejtsék ki hatásukat, hiszen a Google-nek az utóbbi tizenkét hónapban számos konfliktusa eredt innen. A brüsszeli esemény során Brittin azt is bejelentette, hogy a Google ígéretet tesz arra, hogy egymillió európai digitális tudását fejleszti 2016-ig egy vadonatúj hub-on keresztül.

A Google alkalmazásában jelenleg 9000 ember dolgozik Európában és a cég 4 milliárd eurót keresett az utóbbi négy évben a kontinens tőkebefektetéseiből.

Forrás és fotó: thenextweb.com

Írta: Ambróz Nóra