Jump to content

A Facebook öngyilkosság-megelőzést indít az USA-ban

2015. 02. 28. 16:00

A Facebook egy új mechanizmust mutatott be, mellyel szeretnék segíteni az öngyilkosság elleni küzdelmet az USA-ban. Ennek értelmében az olyan posztok, melyek arra utalnak, hogy valaki szeretne véget vetni az életének egy sor notifikációt hoznak működésbe, melyek segítséget ajánlanak.

A bejelentést a Facebook hivatalos biztonsági oldalán tették egy posztban. Innen kiderült, hogy bárki, aki öngyilkosságra utaló posztot lát az idővonalán az jelentheti a helyzetet a Facebookon vagy az illető egy barátjával is kapcsolatba léphet. Ezt követően egy sor képzett szakember foglalkozik az üggyel.

Amennyiben szükségesnek tűnik a csapat a posztolónak privát notifikációkat küld majd az öngyilkosság gondolata ellen való küzdelemről és megpróbálják valamilyen segítő forrással, mint a hivatalos Suicide Prevention Lifeline forróvonala összekötni.

A csapat emellett azzal is kapcsolatba lép, aki a bejelentést tette, így akár hívhatja vagy küldhet először ő üznetet a barátjának és szintén segítséget kérhet egy szakembertől.

A feature a következő hónapok folyamán élesedik az Egyesült Államokban, ám az még bizonytalan, hogy később hova mindenhova jut el. A Facebook leszögezte, hogy szeretné a szolgáltatást világszerte bevezetni.

Forrás: thenextweb.com

Fotó: cnn.com és msu.edu

Írta: Ambróz Nóra