Jump to content

Párizst rejtélyes drónok ijesztgetik

2015. 02. 26. 14:00

Párizsban egy szokatlan (és emiatt meglehetősen nyugtalanító) esemény történt: a francia főváros éjszakai egén számos drónt láttak repülni.

A lakók több repülő szerkezetet is láttak illegálisan lebegni a város felett az elmúlt éjszakákon, mind Párizs fontos helyszínei körül, mint az Eiffel-torony, a hadtörténeti múzeum és az amerikai követség.

Néhány drónról felvétel is készült, ám senkinek sincs sejtése, hogy ki álll a repülések hátterében. A lebegő kamerák pilótái lehettek ártatlan, lelkes turisták, akik nagyszerű légi felvételekre vágytak, ám sajnos a másik opció nem ennyire megnyugtató. A helyi hatóságok attól tartanak, hogy szervezetek, akár aktivisták vagy terroristák is lehetnek felelősek az akcióért.

Noha a biztonságot szolgáló szervek szerették volna lelőni a drónokat vagy elvágni őket irányítóiktól, sajnos ezzel azt kockáztatták volna, hogy az eszközök veszélyes helyen, sérüléseket és károkat okozva landolnak a tömegben. Kíváncsian várjuk, kiderül-e ki ijesztgeti Párizst a drónok reptetésével.

Forrás: engadget.com

Fotó: globeimages.com és henripostant.deviantart.com

Írta: Ambróz Nóra