Jump to content

Megjelölheted, ki kezelje FB-fiókodat halálod után

2015. 02. 13. 16:00

Ha valaha gondolkodtál már azon, hogy mi fog történni digitális jelenléteddel abban az esetben, ha meghalnál, akkor a Facebook legalábbis részben válaszol most a kérdésedre. A szociális háló hamarosan lehetővé teszi, hogy megjelölj valakit, aki menedzselheti a fiókodat, ha esetleg a legrosszabb történik veled.

Az opció elnevezése Legacy Contact, mely lényegében annyit jelent, hogy a a FB-fiókod örökösévé teszel valakit. Neki jut majd a szomorú feladat, hogy kitegyen egy kitűzött posztot, melyen egy utolsó üzenetet, megemlékezést közölhet vagy nyilvánosságra hozza, hol és mikor tudnak barátaid végső búcsút venni tőled. A további lehetőségek közt szerepel a profilkép megváltoztatása és a megosztott posztok letöltése.

Mindenkor egyetlen Legacy Contactot jelölhetsz meg, mely a Beállítások menüben a Biztonság résznél lesz elérhető.

Azok a profilok, ahol nincs kiválasztva ilyen személy, azoknak a kölcsönösen visszaigazolt családtagjai kérvényezhetik, hogy a Facebook tegye emlékké a profilt. Ezt követően a profilod neve megváltozik és az lesz kiírva, hogy „XY emlékére”. Emellett a FB eltávolítja az oldalról a reklámokat és megakadályozza, hogy új referenciák kerüljenek az idővonalra.

Az opció jelenleg az USA-ban válik elérhetővé, ám előreláthatóan kicsivel később Európába is eljut majd.

Forrás: thenextweb.com

Fotó: wsj.com és redmondpie.com

Írta: Ambróz Nóra