Jump to content

Kitiltják az okosórákat a vizsgákról

2015. 02. 09. 12:00

Ha azt gondolod, hogy egy egyetem mindössze a telefonok vizsgák előtti begyűjtésével már épp eleget tett a csalás ellen, akkor lehet, hogy alábecsülöd az okosórákat, melyek csaknem ugyannyi tisztességtelen trükkre alkalmasak.

A BuzzFeed News megtudta, hogy külföldön máris számos egyetem kitiltotta a karórák viselését a vizsgákról azért, mert egyre több hallgatójuk kezdett el csalásra nagyon is alkalmas okosórát hordani.

Egy londoni egyetem úgy nyilatkozott a kérdésről, hogy nincs az intézménynek kapacitása arra, hogy megvizsgálják az összes vizsgázó óráját, hogy analóg-e, így egyszerűbb minden olyan eszközt kitiltani, melyek akár csak hasonlítanak is egy okosórára.

Ez a lépés, ha a hazai egyetemeken is megjelenik, könnyen lehet, hogy zavarni fogja azokat, akik hozzászoktak, hogy a hátralévő időt a kezükre nézve ellenőrzik, ám be kell látnunk, hogy az intézkedésnek van alapja. Az okosórák jó része képes emlékeztetők, szöveges üznetek formájában számos információt eljuttatni a vizsgázókhoz, akik így tisztességtelen előnyt szereznek. Azokkal szemben azonban, akik ténylegesen arra kíváncsiak, mennyi idő van még hátra a vizsgából, az lenne a legalábbis fair megoldás, ha végre ténylegesen lenne minden teremben a falon egy jól látható óra.

Forrás: engadget.com

Fotó: droid-life.com és redmondpie.com

Írta: Ambróz Nóra