Jump to content

Készül a The Legenda of Zelda Netflix sorozat

2015. 02. 07. 12:00

A Nintendo rajongói örvendhetnek. Készül a The Legend of Zelda filmes adaptációja. Legalábbis van rá némi esély, hogy egy új Netflix élő akcióban zajló sorozat érkezik majd, melyet a videó játék széria alapján készítenek majd.

A Wall Street Journal híradása szerint a sorozat még a legelső fázisban jár. A WSJ szerint a Netflix szorosan együttműködik a Nintendo-val, melynek során egyelőre írót keresnek. Az első bejelentés szerint a sorozat „amolyan családi közönségnek szánt Trónok harca” lenne.

Amennyiben még életedben nem volt kontroller a kezedben elárulunk egy-két dolgot a játék sztorijából. Az alapkoncepció szerint a történet egy fikciós közegben, Hyrule földjén zajlik, ahol egy ifjúnak, Linknek kell megmentenie Zelda hercegnőt.

Természetesen ez egy nagyon-nagyon klisé alaptörténet, ám az első játék kiadása óta eltelt 29 év és körülbelül 20 folytatás során a mese sokkal mélyebb lett és a Hyrule-t körülölelő mitológia is kibővült akkorára, mint a nagyszabású fantasy filmek és könyvek háttere. Éppen ezért sejtjük, hogy az alkotóknak több mint elég alapanyaguk van a munkához.

Reméljük, hogy ez a próbálkozás majd eljut hozzánk is és nagyobb sikere lesz, mint az 1989-es animált sorozatnak. A Nintendo egyébként tipikusan nagyon erősen védi saját szellemi termékeit és ritkán adnak csak licenszt más médiának. Ismerve azonban, hogy számos nagyszerű saját tartalmat alkotott már a Netflix végre lehet, hogy megfelelő feldolgozást kap a játék.

Forrás: thenextweb.com

Fotó: smashboards.com és gamebreaker.tv

Írta: Ambróz Nóra