Jump to content

Érkezik az univerzális Word, PowerPoint és Excel

2015. 02. 05. 12:00

Az univerzális alkalmazások, melyek mindenen elfutnak az asztali számítógéptől a mobilkészülékekig, a Windows 10 egyik legcsábítóbb opcióját adják. A Microsoft felvezetésként a Word, a PowerPoint és az Excel ellőnézetével mutatja be az új alkalmazásokat.

Már kipróbálhatod te is a Windows 10-es új Office-t, adta tudtunkra az Office Blog egyik bejegyzése. Akik feliratkoztak a Windows 10 Technical Preview-re, azok letölthetik az appokat a Windows Store Betából, melynek kínálatában először a Word, a Powerpoint és az Excel szerepelnek. A OneNote univerzális verziója már a Windows 10-zel együtt megérkezett, míg az Outlook és a Calendar még egy kicsit várat magára.

A Windows 10 Office alkalmazásai egyaránt barátságosan megférnek az érintésvezérléssel és a különböző képernyőméretekkel. Természetesen nem beszélhetünk univerzális kiadásokról mindaddig, míg nincs telefonos verzió, ám a Microsoft ígérete szerint még a következő hetek folyamán megjelennek az appok mobilos változatainak előnézetei is, melyek még inkább érintésre és kisebb képernyőkre lesznek optimalizálva.

Ha még nem jelentkeztél a Windows 10 Technical Preview programba, akkor ezen a linken megteheted.

Forrás és fotó: thenextweb.com és venturebeat.com

Írta: Ambróz Nóra