Jump to content

Statisztikák a Reddittől

2015. 02. 03. 10:00

A Reddit kiadta az első nagy, a szolgáltatásra vonatkozó statisztika gyűjteményét, melyből kiderül, hogy hányszor fordultak hozzájuk a felhasználók információiért és hányszor távolítottak el tartalmakat 2014-ben.

Kiderült, hogy 2014 folyamán mindössze 55 esetben kértek az oldaltól a felhasználókkal kapcsolatos információt, mely összesen 78 fiókot érintett. A cég szerint ezekből 32 esetben olyan információ került nyilvánosságra, mely vagy a fiók regisztrációjával volt kapcsolatos, vagy logokkal vagy a felhasználó által feltöltött tartalommal.

A jelentés kiemeli, hogy számos a kormányoktól érkezett kérés esetében az is szerepelt, hogy ne figyelmeztessék a szóban forgó felhasználót, ám tekintve, hogy ennek nem lehetett törvényesen semmilyen következménye, a cég „tettben is megtagadta a nem kötelező kérések teljesítését.”

Ami a levett tartalmakat illeti: az oldal 218 kérvényt kapott arra, hogy távolítsanak el valamit, ám mindösze 68 esetben teljesítették ezt. A jelentés szerint ezekben az esetekben a felhasználók többnyire olyan más oldalakról származó tartalmakat linkeltek, melyek nem lett volna szabad vagy teljes eltérő subreddit-eket, ebbe az oldal nem egyezett azonban bele korábban se.

Forrás: thenextweb.com

Fotó: thenextweb.com és rt.com

Írta: Ambróz Nóra