Jump to content

Érkeznek az Oculus Story Studio első filmjei

2015. 01. 29. 14:00

Hollywood legújabb versenytársa, az Oculus VR végre beindult. A tegnapi nap folyamán a Facebook tulajdonában álló cég bemutatta új filmes szekciójának, a Story Studio-nak első kezdeményezéseit.

Ahogy kinéz a dolog, az Oculusnál elsősorban a horizont kitágításán fáradoznak, melynek során a virtuális valóságon keresztül közölhető narratíva határaival kísérleteznek.

Az első megjelenő kisfilm a Lost címet viseli és a Sundance-nél debütál. A Story Studio emellett felfedte, hogy más rövidke alkotásokon is dolgoznak, melyekben a csavar mindig a VR lehetőségeiből származik. Mindegyik darab más-más közönséget vesz célba. A Lost-ot így majd a Dear Angelica, a Bullfighter, a Henry és két további olyan film fogja követni, melyek címét még nem jelentették be.

A filmek poszterein kívül annyit láthatunk csak a hivatalos oldalon, hogy az alkotások „hamarosan” érkeznek, ám az Oculus Story Studio nem fedett fel további részleteket. Érdemes úgy várni azonban az érkező produkciókat, hogy azok elkészítésében a Pixar és az Industrial Light and Magic egykori dolgozói is részt vettek.

Forrás: engadget.com

Fotó: trustedreviews.com és variety.com

Írta: Ambróz Nóra