Jump to content

Pórul jártak a szelfiző iPad tolvajok

2015. 01. 28. 10:00

A következő videó tanulságát úgy foglalhatnánk össze, hogy ha már veszed a fáradtságot, hogy lopjál egy iPad-et, akkor legyen mellé annyi eszed, hogy tisztára törlöd az eszköz memóriáját, még mielőtt szelfiket készítenél.

A texasi rendőrség tegnap két igazi jómadarat fogott Dorian Walker-Gaines és Dillian Thompson személyében, akik nem csak iPad-et loptak, de sikeres tettüket szelfikkel is megünnepelték. A tolvajok fotói amint elkészültek, már szinkronizálódtak is automatikusan az eredeti tulajdonos, Stewart Schaefer iCloud fiókjával.

Miután a fotók elkezdtek keringeni az interneten, nagyon hamar érkezett egy jó szándékú Reddit felhasználó, akinek sikerült elérni Schaefer barátait és megadni a tolvajok nevét és születési dátumát.

Letartóztatását követően Walker-Gaines azt is bevallotta, hogy további 5 000 dollárt, egy laptopot és néhány apróbb tárgyat is elemelt az áldozat autójából.

Az alábbi felvételben látható, hogy a tolvajok ráadásul bűneiket azzal is súlyosbították, hogy álló helyzetű videót vettek fel… meh.

Forrás: thenextweb.com

Fotó: ubergizmo.com és cultofmac

Írta: Ambróz Nóra