Jump to content

Rövid kimaradás a Facebooknál és Instagramnál

2015. 01. 27. 16:00

A Facebook szóvivője szerint sokaknak gondot okozott tegnap a Facebook és az Instagram elérése, ám ez nem egy támadás miatt alakult így. A nyilatkozat szerint a problémát a konfigurációs rendszer módosítsában bekövetkezett hiba okozta, ám ezzel a Lizard Squad nem ért egyet.

Mostanra mindkét emlegetett szolgáltatás talpra állt és hibátlanul működik mindekinél. Korábban azonban világszerte azt tapasztalhattuk, hogy nem lehet belépni Facebookra, Instagramra és Tinderre, sem a weben keresztül, sem mobilalkalmazással.

A szintén a Facebook tulajdonában álló üzenetküldő mobil alkalmazása a WhatsApp ezalatt simán működött.

A kimaradás oka egyelőre nem tisztázott, noha a Facebook szóvivője a cég hibájaként emlegette az esetet. Ugyanekkor azonban a Lizard Squad is vállalta a felelősséget a szolgáltatás szünetéért, melyet állítólag egy DDoS támadással okoztak. Nem sokkal ezelőtt a Lizard Squad a Malaysia Airlines oldalán garázdálkodott, ezt megelőzően pedig karácsonyra lekapcsolták az Xbox Live és a PlayStation Network szolgáltatásait.

A Facebook utoljára tavaly szeptemberben volt nem elérhető, ám ekkor csak 15 percig tartott a probléma, mely a hónap folyamán később még egyszer megismétlődött. Ezúttal egy órán keresztül tartott a kényszerű szünet, melyet követően mindhárom szolgáltatás visszatért a megszokott rutinhoz.

Forrás: thenextweb.com

Fotó: sickchirpse.com és facebook.com

Írta: Ambróz Nóra