Jump to content

Lizard Squad hack a Malaysia Airlines oldalán

2015. 01. 26. 16:00

A Malaysia Airlines weboldalát nemrégiben feltörte a számos támadásért felelős Lizard Squad csoport, akik mostmár úgy látszik, hogy az ‘Official Cyber Caliphate’, azaz hivatalos cyber kalifátus címet is viselik.

A nemzetközi szolgáltató oldalán a főcím annyit mond: ‘404 – Plane Not Found’ (repülőgép nem található), mely valószínűleg az MH370-es járat márciusi eltűnésére és az MH17 júliusi lelövésére utal. A Lizard Squad nem említette, hogy miért vált a Malaysia Airlines a célpontjukká, ám utaltak arra, hogy a cég kényes adatai is a kezükbe kerültek.

Ezzel szemben a Malaysia Airlines állítja, hogy a szerverek sértetlenek és nem szivárgott semmilyen felhasználói adat sem tőlük. Szerintük a DNS támadásnak bizonyuló problémát már elhárították, sőt az oldal is visszatért, melyen keresztül ismét lehet repülőjegyet foglalni.

Az oldalon megjelent az ismert Lizard Squad avatar is, illetve linkek három Twitter fiókhoz, (@LizardMafia, @UMGRobert és @UmgChris) valamint egy rap szám, mely automatikusan elindul és a Lizard Squad eredményeit dicséri, így többek között az Xbox Live és a PlayStation Network megtámadását.

A Malaysia Airlines közleményével ellentétben a Lizard Squad arról tweetelt, hogy hamarosan információkat is osztanak majd meg.

Az egyelőre nem nyilvánvaló, hogy mindehhez mi köze az Esport-tal foglalkozó cég, az UMG Gaming tulajdonosának, Robert Terkla-nak és a vezérigazgató Chris Tucknak, akiknek Twitter fiókjai a linkek közt szerepeltek. Terkla Twitteren tagadta, hogy bármi köze is lenne a támadáshoz.

Forrás: thenextweb.com

Fotó: thenextweb.com és afr.com

Írta: Ambróz Nóra