Jump to content

A Facebookon jelentheted a hamis híreket

2015. 01. 22. 12:00

Talán mindannyian rendelkezünk egy olyan baráttal, Facebook ismerőssel, aki hatalmas mennyiségben posztol képtelen történetekről szóló cikkeket, melyek többsége egyszerű hoax, noha ők megvannak győződve a forrás hitelességéről. Végre a Facebook eszközt ad a kezedbe, hogy megfékezd a téves híreket.

A Facebook a mai nap folyamán új eszközzel bővítette készletét, melynek segítségével megjelölheted a szerinted hoax híreket. Amennyiben látsz valamit a hírfolyamban, ami egyszerűen nem lehet igaz, például egy éppen koncertet adó énekes halálhíre, akkor jelentheted a posztot „hamis hírként”.

Amennyiben sokan jelölnek valamit hamisnak, úgy az egyre kevésbé mutatkozik a hírfolyamban míg végül egy figyelmeztetés kerül rá, miszerint téves információkat tartalmaz.

A cég szerint a legtöbben, akik ilyen cikkeket osztanak meg hamarosan leveszik a posztot, amikor barátaik rámutatnak annak becsapós voltára. Ez a mechanizmus segít abban, hogy az ilyen hírek ne terjedjenek el túlzottan.

A Facebooknak nem célja a szatírikus tartalmak célbavétele azonban, mint a külföldi The Onion, ám szerintük az emberek többségének is van érzéke ahhoz, hogy magától eldöntse mi az ami humoros céllal készült és mi szeretné becsapni őket.

Reméljük az új funkció valóban segít a hihetetlen cikkek fölötti lázas viták megfékezésében.

Forrás: thenextweb.com

Fotó: socialmediasun.com és runthetrap.com

Írta: Ambróz Nóra