Jump to content

Feltörték a Lizard Squad hack-szolgáltatását

2015. 01. 18. 16:00

Felettébb ironikus helyzetben van jelenleg a Lizard Squad, mely hacker csoport neve a PlayStation Network és az Xbox Live karácsonyi megtámadása során vált hírhedté. A hackerek ezúttal saját módszereikből kaptak egy kicsi ízelítőt, melynek során saját fizetős DDoS-szolgáltatásukat érte hackertámadás.


Az eseményekről hírt először Brian Krebs, biztonságtechnikai guru adott, aki felfedezte, hogy a Lizard Squad szolgáltatását, a Lizard Stressert, melynek segítségével bárkire jó pénzért DDoS támadást szabadíthatsz, valaki feltörte. A Lizard Squad a szolgáltatást azt követően indította, miután demonstrációként vagy reklám céllal sikeresen lekapcsolták karácsony idejére a PlayStation Network és az Xbox Live hálózatokat.

A biztonságtechnikai résnek köszönhetően a fogyasztók adatai is napvilágra kerültek, melyet ironikus módon a Lizard Squad szimpla szövegként tárolt. Amennyiben az oldal kliensei nem változtatják meg jelszavukat, úgy legalább annyira védtelenek, mint azok az oldalak, melyek tönkretételéért fizettek.

Ez a támadás sajnos nem megfelelő igazságszolgáltatás azonban, éppen ellenkezőleg, ugyanannyira illegális, mint a Lizard Squad bűncselekménye. Mégis valamiért azt sejtjük, hogy az igazságszolgáltatás szervei ezúttal nem törik kezüket-lábukat azért, hogy elkapjáka tetteseket. Ehelyett inkább sokkal jobban érdekli őket a minden, csak nem ártatlan áldozat tevékenysége.

Forrás: engadget.com

Fotó: animalia-life.com és iberianature.com

Írta: Ambróz Nóra