Jump to content

A CES legjobbjai: Mercedes F 015

2015. 01. 18. 18:00

Számos kategóriában lehet legjobbat választani, ha az elmúlt hetek bemutatott darabjairól van szó és a CES rendezvényéről. A drónok, televíziók és hordható kütyük mellett azonban más is előfordult a konferencián. Ezúttal egy kicsit kevesebbett emlegetett kategóriáról, az autókról lesz szó, melyek közül a legizgalmasabbnak a Mercedes F 015 koncepcióját tartottuk.

Ha a CES autós felhozatalával kapcsolatban cikkek születtek, akkor mindenképpen említés esett a Mercedes nagyon is jövőszerű koncepció autójáról az F 015-ről. Noha a dolog egyelőre még annál is messzebb van évek tekintetében, mint amit magában a "koncepció" kulcsszó sejtet, mégis olyan mennyiségű kreatív ötletet és tulajdonságot zsúfoltak bele a kocsiba a Mercedes tervezői, hogy azt egy újságíró sem hagyhatta szó nélkül.

A belső felületek nem csak pazar látvány nyújtanak az autóban, de szinte minden lehetséges felületen érintőképernyők és gesztuskontroll opciók rejtőznek. A székek ízlés szerint forgathatóak körbe, míg az autó önmagát vezeti. Ebből a listából már sejthetjük, hogy miért nem fogjuk az F 015-öt még egy jó darabig az utcákon látni.

Ennek ellenére azonban a Mercedes bemutatta, hogy a jövő milyen is lehet akár: az A pontból B-be való utazást egy lakosztály kényelméből élvezhetjük.

Forrás és fotó: engadget.com, mercedes-benz.com és gizmag.com

Írta: Ambróz Nóra