Jump to content

Újabb Lizard Squad letartóztatás Angliában

2015. 01. 17. 16:00

A Lizard Squad volt az a csoport, mely vállalta a felelősséget a PlayStation Network és az Xbox Live  karácsonyi megtámadásáért, így a hatóságok azóta fáradhatatlanul a tagok nyomában vannak. Az angol rendőrség a mai nap folyamán elfogott egy férfit, aki a csoport tagjának vallotta magát.

A South East Regional Organised Crime Unit (SEROCU) jelentette be a letartóztatást nemrégiben készült Twitter-fiókjukon keresztül. Az FBI-jal együttműködésben zajlott akció során egy 18 éves férfit fogtak el Southportban, aki nem csak közrejátszott a Sony PlayStation és Xbox rendszereinek DDoS-olásában 2014-ben, de más vádak is vannak ellene.

Az illető nevét egyelőre titokban tartják a hatóságok, ám az kiderült a média számára, hogy egyrészt az 1990-es Computer Misuse Act, másrészt a Offences Against the Person Act 1861-es törvény 16. szekciója elleni vétségek vádjával tartják fogva. Ez utóbbi a kettő közül az úgy nevezett ‘swatting’ incidens, melynek része volt, hogy Skype-on keresztül az illető fegyveres rendőröket hívott valakinek az otthonába az USA területén.

Forrás. thenextweb.com

Fotó: gameaxis.com és ibtimes.com

Írta: Ambróz Nóra